Sinds 2016 ben ik werkzaam als ontspanningsmasseur in studio Massage Marin. Hiervoor ben ik opgeleid door Marin Dijkman.

Ik ben bovendien aspirant Shiatsu Therapeut; ik volg de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam en zit inmiddels in het laatste jaar van deze vier jaar durende opleiding. In mei 2021 studeer ik af. Ik heb een diploma Anatomie en een EHBO-diploma.

Ontspanningsmassage
De ontspanningsmassages die ik geef zijn gericht op het bereiken van een zo diep mogelijke fysieke en mentale ontspanning, zodat er ruimte komt voor herstel. De ontspanningsmassages geef ik op de massagetafel, ik werk hierbij met olie en pas zowel Deep Tissue als Shiatsu technieken toe.

Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk of wel acupressuur. Het is een manuele therapie waarbij druk op het lichaam wordt uitgeoefend en vooral wordt gebruikt voor preventie of behandelingen van klachten waarbij zowel fysieke als psychologische aspecten een rol spelen. De behandeling is erop gericht om je zelfhelende vermogen te ondersteunen en je energie in balans brengen. De druk wordt meestal met de duimen gegeven, maar kan ook met de handpalmen, elleboog, knie of voet worden gegeven. Ook rotaties, strekkingen en mobiliseren van gewrichten en spieren kunnen voorkomen in een behandeling. Shiatsu hoort net als acupunctuur tot de Traditionele Chinese geneeskunde en heeft dezelfde theoretische basis.

Om tot een diagnose te komen, stel ik vooraf vragen en maak ik doorgaans, uiteraard in overleg, gebruik van een buikdiagnose. Naast de symptomen kijken we ook naar de mogelijke oorzaken van de klacht. De Shiatsu behandelingen worden gegeven op een speciaal hiervoor gemaakte mat, een futon. Deze ligt op de grond en de behandeling is met comfortabele kleren aan.

Je hoeft natuurlijk geen klachten te hebben om toch plezier te hebben van een Shiatsu behandeling. Shiatsu is weldadig en ontspannend om te ondergaan.

Shiatsu is goed voor:

 • De bloedsomloop
 • De bloeddruk en suikerspiegel
 • Klachten tijdens de zwangerschap
 • Huidklachten zoals eczeem en psoriasis
 • Het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding
 • Stress gerelateerde klachten, bijv. burn-out verschijnselen, chronische vermoeidheid, spierspanning, spit
 • Pijnklachten, al dan niet chronisch van aard: RSI, Reumatische klachten, Fibromyalgie, hoofdpijn, enz.
 • Het bewegingsapparaat, bijv. nek-, rug- en schouderklachten of bij beperkte bewegingsvrijheid in bepaalde gewrichten
 • Algehele lichaamsbeleving en geestelijk welzijn, niet lekker in uw vel zitten, depressieve gevoelens, emotioneler reageren als anders, angsten, enz.
 • Kinderen en volwassenen met PDD-nos / ADHD enz. verwante klachten

Het werkt bovendien ondersteunend bij processen van transformatie en verwerking. Interesse in Shiatsu behandeling? Geef dan bij je boeking aan bij de notities.

Opmerking: omdat ik aspirant Zen Shiatsu Therapeut ben, is mijn tarief daarop afgestemd (mijn behandelingen worden nog niet vergoed door de verzekering):

 • Shiatsu 90 minuten (eerste consult) €55
 • Shiatsu 60 minuten (vervolg consulten) €50

Cupping
Aanvullend op een behandeling kan ik, uiteraard in overleg, ook gebruik maken Bij cupping plaats ik op bepaalde punten op je lichaam siliconen cups. Deze trekken vacuüm. Door het vacuüm wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit kunnen er ronde paars-blauwe plekken ontstaan.

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten.

Moxa
Aanvullend op een behandeling kan ik, uiteraard in overleg, ook gebruik maken van Moxa. Dit is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bij een behandeling met Moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. Zo wordt warmte en energie toegevoegd op die punten en wordt energie in beweging gezet. Ik zal hiervoor kiezen als er pijn is door stagnatie, als er te weinig warmte is of teveel koude.

Ik maak hierbij gebruik van een Moxa-stick; een dikke sigaar die heel langzaam op smeult en die ik boven de huid heen en weer of naar een punt toe beweeg. De Moxa raakt de huid niet aan.

Klanten over Eefke

“Een uur compleet ontspannen: heerlijk. Je voelt je bij Eefke meteen op je gemak en ze doet het erg goed. Thanks!” – Michelle Bakker

“A balancing, therapeutic experience. Eefke responded very well to the “case” lying in front of her. More than it being just a great massage, she worked on unblocking energies and helping me as part of some growing and changing I am working on. Her excellent fluency in English facilitated a frank and emotional exchange which helped her pinpoint the right therapy, including some unusual and impactful methods, like moxibustion. Afterwards, I felt very free and energised – and still do so, 2 weeks later. 6 stars! A massive thanks and until my next trip to Amsterdam.” -Andrew

“Ging naar Massage Marin in Amsterdam tijdens een lang Europees bezoek. Ik werd behandeld door Eefke en ze was echt geweldig. Zeer attent en bedachtzaam, gefocust op de gebieden die ik had belicht met behulp van haar gevarieerde ervaring. Als ik hier zou wonen, zou ik zeker een reguliere klant zijn.” – Ad Ro

“This place is so warm and welcoming. It is a small room which feels cozy and far away from the outside world. Eefke is a magician. She listens to what you want or need, and then finds all the spots which need work, and you walk out feeling like you’re lighter than air.” – Kate Mingay

“Oase van rust en ontspanning in de stad! Ontspannende en helende massage gegeven door Eefke. Tijd en aandacht voor de mens als geheel. Eerste ervaring met cupping in combinatie met massage, en aangenaam verrast hoe goed die combinatie werkte! Ik verlaat Massage Marin een uur later heel veel meer ontspannen, na het werk van “magische handen.” Maak tijd voor deze plek, zeker een aanrader…” -James

“I can highly recommend Eefke she is extremely professional and friendly as a person, you also feel the energy all around her. This was a once in a lifetime experience which I would never forget.” – Salam